Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: April, 2018
Apr 28, 2018

Vi möter Fernando Di Luca, en äkta entreprenör som vi har längtat efter att få träffa i Sunshinepodden! På 60-talet hoppade han på sin vespa och drog från den lilla byn Fano i Italien. Nyfikenheten tog honom hela vägen till Sverige. Här har han gjort en otrolig resa med sin passion för den italienska livsstilen och maten och företaget Zeta. Han är mannen som tog den italienska maten till Sverige, var toppsäljare av pasta, och introducerade olivoljan som på den tiden bara såldes på apoteket för helt andra syften än att ringla över salladen eller doppa brödet i. I veckans avsnitt med underbara Fernando får ni höra varför just han har lyckats och hur det kom sig att han stannade i Sverige. Ni får även ta del av mycket värdefullt kring den så hälsosamma medelhavskosten och den produkt som han i 18 år har drömt om att få ut på marknaden och äntligen lyckats! Grazie mille Fernando!

Apr 21, 2018

Veckans avsnitt med Alexandra Pascalidou spelades in på Rival med 700 tjejer i publiken, under 4good-kvällen The Power of You! Arbetarklass, invandrare, skilsmässobarn, flicka och fattig förortsunge är bara några av de nackdelar som många gånger stått i vägen för hennes framgång. Hon fick höra av sin studievägledare i Rinkeby att hon aldrig skulle klara av att bli jurist, att hennes svenska inte räckte till och att hon borde stå med fötterna på jorden och välja en enklare linje. Hör hur hon har vänt detta till sin drivkraft, hur hon gör för att motbevisa de människor som har stått i hennes väg, misskrediterat och förminskat henne. Man inte kan klippa människors vingar! Hon blev visserligen inte jurist men hon skiner och bländar de människor som stått i hennes väg med sina många projekt, och är expert på att fånga de tillfällen som ges! Direkt när Me too-rörelsen bubblade upp påbörjade hon arbetet med boken 'Me too - så går vi vidare’ där hon intervjuar 80 tjejer om sina upplevelser av sexuella trakasserier. I veckans avsnitt får ni höra hennes egen historia om hur hon på högstadiet skulle ta skjuts hem från sin träning och det som inte får hända händer. Låt oss hålla #metoo vid liv och den kollektiva kraften och systerskapet som det innebär!

Apr 14, 2018
Nu ska vi lära oss att sova ännu bättre! Vi möter sömnexperten och psykologen Helena Kubicek Boye som har jobbat med att behandla sömnproblem i över 10 år. I veckans avsnitt får du massor med tips för en bättre sömn. Du får reda på hur mycket sömn du behöver, vad som händer i kroppen när vi sover, hur sömnbrist påverkar oss och när du bör ta hjälp för dina sömnproblem. En tredjedel av svenskarna lider av sömnproblem och en miljon svenskar äter sömntabletter regelbundet. Samtidigt har sömn blivit trendigt, fotbollsproffs och andra idrottsstjärnor skaffar sömn-coacher och storföretag som Uber och Amazon har anställt sömnkonsulter till sina anställda. Enligt Helena är det dags att vi börjar respektera sömnen, och slutar ta den för given! Hur ser det optimala sovrummet ut? Vilka varva-ner-vanor är bra innan man lägger sig? Det är dags att testa Helenas sömnskola och få tillbaka sömn-självförtroendet. Vi tänker i alla fall börja med att hitta vår OS (optimala sovtid) och försöka skippa snoozen! För nu vet vi att bra sömn gör oss friska, produktiva, snygga, minskar på smärtor och hjälper oss att hålla vikten. Hör mer i veckans avsnitt.
Apr 7, 2018

I dagens avsnitt blir det träningspepp! Vi möter Terese Alvén, en av Sverige 10 främsta hälsobloggare och författare till boken “Viktig - från matmissbrukare till träningsinspiratör". Hon bär på en stark story med anorexia och hennes bakgrund har gett henne ett hälsosamt filter gentemot bruset i media som är så viktig att vi alla får ta del av! Nu skippar vi hälsohets, beach 2018 och alla dieter hit och dit och tänker istället hållbart och långsiktigt och hälsa för livet! Idag peppar Terese andra till rörelseglädje och träning man mår bra av, både online och offline. Vi föds alla med rörelseglädje men med tiden blir vi allt mer stillasittande. Hon inspirerar till att träna med familjen och barnen. Hur kan man på bästa sätt inspirera barnen till att släppa skärmarna och sticka ut och röra på sig? Du får även tips på hur du hittar din träningsgrej och roliga utmaningar som passar just dig!

1