Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: June, 2018
Jun 30, 2018

Denna veckan intar äventyraren Ola Skinnarmo 4goodstudion, mannen som skidat till både sydpoolen och nordpoolen och startat Expeditionsresor. Han är eftertraktad både som guide och föreläsare och har tack vare sina många resor och upplevelser en hel del att lära oss om hur man vågar utmana sig själv och tro på att man klarar allt. Ingenting är omöjligt är känslan vi får och det går inte att låta bli att inte dras med när Ola delar med sig av sina spännande expeditioner. Dessutom får vi tre supertips till hur man finner kraft och mod att leva livet fullt ut. VÅGA VILJA! För vet du vad? Vill du så kan du! Tune in för att höra allt ifrån spännande stories om möten med isbjörnar till hur du lyckas få ihop livspusslet och få massor med pepp och inspiration till att våga utmana dig själv att ta dig an ett äventyr! 

Jun 23, 2018

Veckans avsnitt av Sunshinepodden bjuder på en härlig mix på temat mod och rädslor! Häng med Carina och Marie på väg till Vårruset där ingen mindre än Marie Serneholt hälsar på i Sunshinebilen för en pratstund! Vi får höra hennes tankar om mod och rädslor innan hon beger sig ut i Vårrusvimlet igen och Carina och Marie pratar vidare om både starka och roliga upplevelser då de har känt sig modiga, eller rädda.

När är du modig? När vågade du dig senast utanför din comfort-zone? Hör om när Carina vågade lita på sin magkänsla och sa upp sig från nya jobbet efter bara EN dag vilket visade sig vara helt rätt och hur det gick när Marie gjorde det hon länge drömt om - hoppade fallskärm med sin dotter i Kenya! Många intressanta tankeställare i dagens avsnitt och som vanligt mycket skratt, så vänta inte – in och lyssna nu!

Jun 16, 2018

I veckans avsnitt tar vi reda på hemligheterna bakom den självläkande kroppen med hjälp av forskaren, författaren och hälsoentreprenören Dr. Sanna Ehdin. Sanna säger att mening, kärlek och glädje är basen till en god hälsa och det tror vi på. Med karriären upplagd befann hon sig på ett av världens främsta forskningsinstitut när hon bestämde sig för att  omvärdera livet och fokusera på det som får oss att må bra, ett beslut som bland annat resulterade i succéboken Den självläkande människan. Så inspirerande! Sanna lär oss om vad som händer i kroppen när vi börjar att tänka, äta, träna och KÄNNA rätt! Få nya insikter om kroppens fantastiska förmåga att självläka – och vad du kan göra för att stärka dig själv!

Jun 9, 2018

I veckans avsnitt möter du powerfulla Karin Lindahl som är VD och ägare av livstilsföretaget Indiska. Hon har en examen i ekonomi och socialpsykologi och har tidigare varit managementkonsult på McKinsey & Company innan hon tog på sig det stora ansvaret att kliva in som ny VD och sen ägare av hela Indiska. Följ med på Karins resa från den första månadspengen då hon köpte ribbade koftor från Indiska till att idag ha tagit över hela ägandeskapet. Med stöd och pepp från nära och kära och framför allt en övertygelse om att Indiska är ett älskat varumärke med en värdefull historia ser Karin alla chanser till en ljus framtid Vi peppas av hennes driv och starka vilja och får dessutom ta del av intressanta tankar kring kvinnligt och manligt i företagsvärlden, varför du ska våga kalla dig själv för rockstar och så en liten överraskning till alla lyssnare. Tune in och inspireras av en kvinna som vågat satsa stort! 

Jun 2, 2018

Sofie Lindblom är expert på innovation! Trots inte ens 30 år på nacken har hon redan hunnit vara global innovationschef på Spotify och är nu VD och grundare av Ideation360. Hon strävar efter att bli bäst i världen på innovation management, dvs att skapa förutsättningar för att innovation ska kunna ske. Det driv och den passion hon förmedlar kring sin hjärtefråga är absolut fängslande. Det här är en tjej i ständig framåtrörelse! Men visst har hon varit skraj och många gånger inte haft en aning om vad hon gett sig in på, och det är just det som gör henne story så spännande. Veckans avsnitt innehåller allt du velat veta om skillnaden mellan kreativitet och innovation, hur vi framtidssäkrar våra karriärer och företag och hur det är att jobba på Spotify. Hur kan man använda innovationsmodeller på sitt eget liv? Vad händer ute världen, vad är de senaste innovationerna? När är det som viktigast att börja tänka på innovation? Sofie har massor med spännande saker att berätta! Lyssna och njut!

1