Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: December, 2017
Dec 31, 2017

Det är nyår i Sunshinepodden och Carina och Marie summerar året som har gått och förbereder för ett nytt härligt år 2018. Under året har en stor dröm uppfyllts, att släppa Stora peppboken, och i boken inspirerar vi till att avsluta året med ett årsbokslut. Häng med när Carina och Marie gör sina bokslut och bli peppad till ditt bästa 2018! Vad har varit på plus-sidan? Vad har du sagt och gjort för någon annan som gör dig stolt? Hur har du utvecklats under året? Vad önskar du dig mer av i livet och vad skulle du vilja ha lite mindre av?

Dec 24, 2017

Det är jul och Carina & Marie julmyser hemma i Therese Lindgrens klädkammare. Therese är Sveriges största kvinnliga youtuber och influencer med en halv miljon följare och är utsedd till en av Sveriges 101 Supertalanger av Veckans affärer. Vi var nyfikna på hur allt började, hur hamnade hon här? I sina videoklipp, såväl som i sina succéböcker pratar Therese öppet och ärligt om psykisk ohälsa, ämnen som länge varit tabu att prata om. I veckans avsnitt får vi höra om hennes uppväxt, den första panikångestattacken, sjukskrivningen som var vändningen på karriären och veganismen. Hur ser hon på att vara en förebild för så många unga, vem är hennes egen förebild och finns det något som är för personligt för att lägga upp? Therese har ett fascinerande driv, en doer spirit som får oss att känna den där viktiga “är det kul, så går det”-känslan!

Dec 17, 2017

24-åriga Andra Farhad har tagit finansvärlden med storm! Hon växte upp under fattiga förhållanden i Fittja utanför Stockholm, en uppväxt där hon tidigt märkte att pengar var ett hinder och ett medel för mer frihet. Som 15-åring tyckte hon inte om skolan, hade dåliga betyg och blev mobbad. Till slut lessnade hon på sin situation och googlade “Hur blir jag rik?”. Intresset för aktier väcktes! Hon lärde sig allt från scratch och investerade sin barndoms sparpengar på börsen. 7 år senare, i ett grabbigt klimat där hon blev ignorerad startade hon Instagram-kontot Börshajen som blev en direkt succé. Grabbarna undrade - "Vem är han Börshajen?”. HON heter Andra Farhad och hon driver ett framgångsrikt bolag under samma namn, där hon utbildar och sänker tröskeln till kapitalmarknaden, ser till att fler sparar långsiktigt och har financial control - framförallt kvinnor. I vår fyller hon globen med Europas största finans-event och i veckans avsnitt får du alla tips och råd för att komma igång och lyckas med dina framtida aktieaffärer.

Dec 10, 2017

När man lyssnar på Per Holknekt får man en känsla av att han har levt 10 liv! Han har karriärtoppar som skateboardproffs i Kalifornien, grundare av miljardbolaget Odd Molly och som en av Sveriges bästa föreläsare. Men han har även varit på botten, maktlös, hemlös och tyngd av alkohol. Det är högt och lågt och mycket känslor när vi i veckans avsnitt möter Per i ett intimt och ärligt samtal. Han är en fighter och han delar gärna med sig av sina livsråd. Vi pratar om förväntningar och bekräftelse, självförtroende och självkänsla, den stora livsdrömmen, droger och andra frestelser och vad makt, ära och berömmelse kan göra med ens ego. Men det viktigaste vi tar med oss från veckans avsnitt är råden kring hur man kan vara där för andra människor när de är på botten. Lyssna på veckans avsnitt och få lite av Pers fantastiska entreprenörsgnista!

Dec 3, 2017

Det är uppfriskande att lyssna på Johan Staël von Holstein, serieentreprenören och samhällsdebattören som inte räds att vara provokativ! Han är företagarlegenden som under 90-talets galna IT-bubbla var med och byggde upp miljardsuccén Icon Media lab. De var först med att bygga avancerade webb-lösningar för saker som vi idag ser som självklara, som att logga in på banken, boka biobiljetter eller en flygstol. Johan inspirerar något otroligt med sin passion och optimism. Han har vänt ut och in på sig själv oändligt många gånger och gått med förlust, men reser sig alltid upp igen! Idag lägger han ner stor energi på att hjälpa andra att göra egna entreprenörsresor, för enligt Johan finns det är inget finare (förutom kärlek) än entreprenörskap. Hör hur entreprenören Johan Staël von Holstein väcktes till liv, hans hundår där han trollade med knäna vid Jan Stenbecks sida och alla tips och råd för att lyckas som egenföretagare, men också om baksidan, och risktagandet och hur allt kanske inte inte bara är high fives och champagne? Och varför älskar han Stureplan så mycket?

1