Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: March, 2018
Mar 31, 2018
Linn Maria Wågberg är veckans gäst i Sunshinepodden. Sommaren 2015 får hon samtalet som ingen förälder ska behöva få. Personen på andra sidan luren ber henne sätta sig ned innan hon berättar vidare. Hennes son Leo har ramlat i vattnet under en aktivitet på sitt konfirmationsläger och hittas inte förrän flera timmar senare med hjärtstillestånd och 14,5 graders kroppstemperatur. Den här är en berättelse och ett bevis på att mirakel sker! Linn är aktuell med en bok om händelsen - 'Himlen måste sakna en ängel’ och den handlar om när livet ställs på sin spets, när allt annat blir oviktigt och du verkligen inser essensen i livet! Men det är även en story om HOPP och resan tillbaka till livet! ♥ Hon delar med sig av vad som verkligen ger tröst i en sorge-situation, hur man orkar ta sig till nästa dag och hur man kan vara där för andra när olyckan är framme, enkla gester som att komma över och tvätta och dammsuga, laga en lasagne eller bara skicka över ett sms.
Mar 24, 2018

Annika är av Sveriges främsta föreläsare inom samarbeten och kommunikation och expert på fungerande relationer. Senast avslutade hon 4good-kvällarna The Power of You på ett majestätiskt sätt och i veckans avsnitt lär hon oss utnyttja kraften i våra olikheter. Hon är aktuell med boken Make It Work som handlar om att få våra viktigaste relationer i livet att fungera och tar en helt ny take på den klassiska modellen i att beskriva människors olikheter - solgul, havsblå, skogsgrön eller eldröd! Lär dig om dig själv och andra och bli bättre på att kommunicera med olika typer av människor. Kan man som introvert grön lära sig att anpassa sig till en extrovert röd eller som solgul tidsoptimist lära sig av de punktliga havsblå? Hör när Annika gör en analys Pernilla Wahlgren och varför hon har lyckats fånga våra hjärtan i Wahlgrens värld.

 

Mar 18, 2018

Mischa Billing är sommelier, lektor, forskare inom måltidsvetenskap och ni känner säkert igen henne som en del av juryn i Sveriges mästerkock. Veckans avsnitt handlar om något av det härligaste vi vet - mat och dryck! Mischa är specialist på just mat och dryck i kombination, har i perioder testat över 6000 viner per år och blivit utsedd till Årets näsa. Vad det innebär får ni höra mer om i veckans avsnitt. Du kommer lära dig massor om smak och smaklökarnas dramaturgi, hur man bygger upp en härlig måltid med smakstruktur och kontraster. Från aptitretare till att dessert. Vad är det största misstaget vi och många av de som söker till Sveriges mästerkock gör och vad kännetecknar ett riktigt gott vin? Mer mat åt folket! Lyssna och njut!

Mar 11, 2018

Möt Carina & Marie i en säng på lyxiga Görvelns slott, i full gång med att fira internationella kvinnodagen! Temat för veckan är även att fira misstagen och misslyckandena. Visst är det väl härligt när man får ta del av det där riktigt äkta mänskliga som får en att känna sig lite mindre ensam om sina egna tabbar och problem. Hur gick det till exempel till när Marie bokstavligen talat brände upp 10 000 kr och skickade pinsamma sms till en kund? Vad som råkade hamna i hennes väska på kaos-resan till Grekland under småbarnsåren? Och vad är tricken för att vända ett misstag till succé? Som när Carina missade att boka lokal för 4good-kvällen med 500 pers anmälda eller fick total black out på scenen. I veckans podd får ni även höra hur det kan låta behind the scenes, den oklippta, ocensurerade varianten där hjärnsläpp och skrattattacker får vara kvar.

Mar 4, 2018

Sofia är legitimerad dietist, föreläsare, författare och expert på maghälsa. Hon driver företaget Belly Balance där hon hjälper folk med bråkiga magar att komma till bukt med sina problem. Det kan vara allt från IBS, snabba magar, långsamma magar, tröga eller allmänt bråkiga. För många är vi! Över 25% av Sveriges befolkning lider idag av IBS, och mörkertalet är dessutom stort. Hon har tagit fram specialdesignade program med kostbehandlingar och stresshantering och har hjälpt över 5000 personer med sina magproblem. Hon har ett mål - att alla ska känna till vad de kan göra för att må bättre! I veckans podd delar hon med sig av råden. Lyssna och ta steget mot en gladare och härligare mage!

1