Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2017
Dec 31, 2017

Det är nyår i Sunshinepodden och Carina och Marie summerar året som har gått och förbereder för ett nytt härligt år 2018. Under året har en stor dröm uppfyllts, att släppa Stora peppboken, och i boken inspirerar vi till att avsluta året med ett årsbokslut. Häng med när Carina och Marie gör sina bokslut och bli peppad till ditt bästa 2018! Vad har varit på plus-sidan? Vad har du sagt och gjort för någon annan som gör dig stolt? Hur har du utvecklats under året? Vad önskar du dig mer av i livet och vad skulle du vilja ha lite mindre av?

Dec 24, 2017

Det är jul och Carina & Marie julmyser hemma i Therese Lindgrens klädkammare. Therese är Sveriges största kvinnliga youtuber och influencer med en halv miljon följare och är utsedd till en av Sveriges 101 Supertalanger av Veckans affärer. Vi var nyfikna på hur allt började, hur hamnade hon här? I sina videoklipp, såväl som i sina succéböcker pratar Therese öppet och ärligt om psykisk ohälsa, ämnen som länge varit tabu att prata om. I veckans avsnitt får vi höra om hennes uppväxt, den första panikångestattacken, sjukskrivningen som var vändningen på karriären och veganismen. Hur ser hon på att vara en förebild för så många unga, vem är hennes egen förebild och finns det något som är för personligt för att lägga upp? Therese har ett fascinerande driv, en doer spirit som får oss att känna den där viktiga “är det kul, så går det”-känslan!

Dec 17, 2017

24-åriga Andra Farhad har tagit finansvärlden med storm! Hon växte upp under fattiga förhållanden i Fittja utanför Stockholm, en uppväxt där hon tidigt märkte att pengar var ett hinder och ett medel för mer frihet. Som 15-åring tyckte hon inte om skolan, hade dåliga betyg och blev mobbad. Till slut lessnade hon på sin situation och googlade “Hur blir jag rik?”. Intresset för aktier väcktes! Hon lärde sig allt från scratch och investerade sin barndoms sparpengar på börsen. 7 år senare, i ett grabbigt klimat där hon blev ignorerad startade hon Instagram-kontot Börshajen som blev en direkt succé. Grabbarna undrade - "Vem är han Börshajen?”. HON heter Andra Farhad och hon driver ett framgångsrikt bolag under samma namn, där hon utbildar och sänker tröskeln till kapitalmarknaden, ser till att fler sparar långsiktigt och har financial control - framförallt kvinnor. I vår fyller hon globen med Europas största finans-event och i veckans avsnitt får du alla tips och råd för att komma igång och lyckas med dina framtida aktieaffärer.

Dec 10, 2017

När man lyssnar på Per Holknekt får man en känsla av att han har levt 10 liv! Han har karriärtoppar som skateboardproffs i Kalifornien, grundare av miljardbolaget Odd Molly och som en av Sveriges bästa föreläsare. Men han har även varit på botten, maktlös, hemlös och tyngd av alkohol. Det är högt och lågt och mycket känslor när vi i veckans avsnitt möter Per i ett intimt och ärligt samtal. Han är en fighter och han delar gärna med sig av sina livsråd. Vi pratar om förväntningar och bekräftelse, självförtroende och självkänsla, den stora livsdrömmen, droger och andra frestelser och vad makt, ära och berömmelse kan göra med ens ego. Men det viktigaste vi tar med oss från veckans avsnitt är råden kring hur man kan vara där för andra människor när de är på botten. Lyssna på veckans avsnitt och få lite av Pers fantastiska entreprenörsgnista!

Dec 3, 2017

Det är uppfriskande att lyssna på Johan Staël von Holstein, serieentreprenören och samhällsdebattören som inte räds att vara provokativ! Han är företagarlegenden som under 90-talets galna IT-bubbla var med och byggde upp miljardsuccén Icon Media lab. De var först med att bygga avancerade webb-lösningar för saker som vi idag ser som självklara, som att logga in på banken, boka biobiljetter eller en flygstol. Johan inspirerar något otroligt med sin passion och optimism. Han har vänt ut och in på sig själv oändligt många gånger och gått med förlust, men reser sig alltid upp igen! Idag lägger han ner stor energi på att hjälpa andra att göra egna entreprenörsresor, för enligt Johan finns det är inget finare (förutom kärlek) än entreprenörskap. Hör hur entreprenören Johan Staël von Holstein väcktes till liv, hans hundår där han trollade med knäna vid Jan Stenbecks sida och alla tips och råd för att lyckas som egenföretagare, men också om baksidan, och risktagandet och hur allt kanske inte inte bara är high fives och champagne? Och varför älskar han Stureplan så mycket?

Nov 26, 2017

Energiknippet, super-naprapaten och föreläsaren Gunnar Söderström gästar Sunshinepodden den här veckan och det är absolut omöjligt att inte smittas av hans värme och energi! På sitt CV har han ärofyllda uppdrag i klass med att han under fotbolls-VM 2014 i Brasilien coachade de allra bästa fotbollsdomarna i både fysisk och mental träning. Han lever idag sin dröm sedan barnsben 10 gånger om, men under Gunnars uppväxt var det inte mycket som pekade på att han skulle lyckas. Han var den stökiga pojken som hade svårt att sitta still, och till slut hade han blivit proffs på att bli utskälld, och lärt sig att vara “bäst på att vara sämst”. Tills en lärare såg honom för den han är, och valde att agera med kärlek. Hör de sju enkla orden som hans nya lärare sa till honom som kom att förändra hela hans liv och hur han såg på sig själv. Helt plötsligt föddes en ny identitet och nya drömmar! I veckans avsnitt duggar motivationsråden tätt och vi tar med oss många lärdomar om att ta vara på möjligheter som ges, vikten av mental träning, att inte underskatta vad några ord kan betyda för en annan människa!

Nov 19, 2017
”Starta en kör. Vad är det? Det är väl inget jobb?” tänkte hon för en kort sekund, men Hanna Rydman är ett tvättäkta bevis på att engagemang och driv räcker långt, och ännu längre! Hon är körledaren och musik-entreprenören som kom tvåa i körslaget och nu får hela Sverige att sjunga, gunga, vifta och shakea med sin kör-verskamhet Joyvoice! I veckans avsnitt får vi ta del av hela hennes entreprenörs-story. Hur har hon gjort för att på 3 år starta mer än 200 körer med 22 000 deltagare runtom i Sverige? Följ hennes sökande från unga år för att hitta sin grej inom musiken via käftsmällen i att starta företag till där hon står idag och har bevisat att sång är något för alla!
 
Sången har direkt effekt! Den gör oss piggare, mer positiva och vi mår bättre. Visste ni att det blir till och med lättare att sjunga med andra än att sjunga själv? Saker och ting vibrerar i synk, gissa vad? Hör mer i veckans avsnitt!
Nov 5, 2017

Brevet vi fick i veckan började med ”Ni har gjort något med mitt liv utan att jag vet riktigt vad ännu.” Hör hur det fortsätter i veckans avsnitt. Vi pratar om meningsfulla karriärer, hur man bygger upp engagemanget och drivkraften när man ska ta sig igenom en tuff frustrations-process på jobbet! Ni får höra alla utmaningar och möjligheter Carina, Marie och 4good står inför. Och vem är Dr Ma? Vem har de magiska händerna? Vem håller på att förgifta vem? Och sömn! Veckans avsnitt gästas av Kungsängen och sömnexperten Helena Kubicek Boye som ger oss tipsen för att sova bättre!

Oct 29, 2017

Trine Grönlund, en pionjär när det gäller att skynda långsamt! 4good och Trine har gått hand i hand i många år och synergierna är många! I veckans avsnitt får vi följa en hög/överpresterande Trine från The american dream på reklambyrå i New York, via IT-crash & Trine-crash och confessions from a workaholic-sammanträden till där hon är idag - en inspiratör när det gäller hållbara förväntningar och ett hållbart liv. Hur ska vi göra, vi duktiga flickor för att lära oss att sätta gränser? Vi följer Trines råd! Där tillåts vi springa sådär fort som vi älskar, men i rätt takt, anpassat efter våra liv! Ja, ni hör ju, hela avsnittet är fullt med fantastiska råd. Vi reder även ut det underbara begreppet hjärnfrid! ♥ Vem vill inte ha det?

Oct 21, 2017
”När ska man hämta barnen då?” frågade Katrin sig när hon vaknade upp mitt i sin media-karriär och kände att hon inte bottnade i den storyn om sig själv. Av ren slump springer hon på en lika stressad Carina och tillsammans börjar de rikta in sig mot att bygga sin dröm. Ja, ni har förstått rätt, Katrin är en av grundarna till 4good! Hör hur allting började, den 8 åriga entreprenörsresan, hur du processar känslan av att vilja ta nästa steg och bryta upp och vad som sedan blev nästa steg. BOOM! Startskottet för Storycoachen! Idag hjälper hon andra hitta sin sanna story, det som gör oss lyckliga inifrån och ut. Du får alla tricks för att bli story strong, där glädjen ligger och lusten går!
 
Läs hennes underbara debut-bok - Hitta din sanna story : upptäck kraften i din egen livsberättelse! 
Oct 14, 2017

Solskensresenärerna har precis lämnat Hotel Feliz i Palma och Carina och Marie reflekterar över en underbar vecka. Ni för höra om kraften i mötet mellan tjejer, gripande stories om att skaffa nya vänner över en natt och tillsammans göra saker som verkligen gör skillnad. Och hur kände sig Carina iförd en zebra-dräkt? Hur lyckades Marie bli extra slät i ansiktet och vilken dröm uppfyllde hon under resan? Och hur tolkar drömtydaren tjejernas drömmar? Dessutom, ett avslöjande om en ny spännande resa tillsammans med 4good!

Oct 6, 2017

Från 12 visningar på sin första YouTubevideo till att idag ha nästan en halv miljon prenumeranter på sin YouTubekanal! I veckans avsnitt möter du bloggaren, vloggaren och programledaren Clara Henry som berättar om hur det gick till. Om att få vara rolig på sina egna premisser och vilja skapa förändring som arg optimist. Vi får höra hur det var att programleda Mello och dansa med Alcazar i paljetter och varför hon skrev boken "Ja jag har mens, hurså?". Tune in :)

Avsnittet spelades in under 4goodkvällen The Power of YOU! på Rival i Stockholm den 25 september.

Sep 29, 2017

Hon är programledare, journalist och författare och den här veckan är hon gäst i det hundrade avsnittet av Sunshinepodden - Alexandra Pascalidou! Hon delar sin story, från den skyddade tillvaron i en grekisk bergsby till kulturkrockarna i Sverige. Om att leva som papperslös sexåring och få sina drömmar nedtryckta av lärare. Men också om "grekisk hybris" och hennes starkaste drivkraft, lusten till revansch som format henne till den hon är idag. Vi får höra om hennes nya föreställning Power Hour som handlar om att ta makten över ditt eget liv. Så inspirerade!

Sep 22, 2017

"Vilka idioter" tänkte Anna Wretling en gång när hon tittade på Stockholm Marathon, men några år senare stod hon själv där på startlinjen i tight löpardräkt. Den här veckan delar entreprenören och triathleten storyn om hur powerwalksen, som från början mest funkade som terapi, ledde henne in i en värld av Marathon, Ironman och triathlon! Vi får löpartips och massor av pepp när Anna berättar om sitt märke Power Woman som gör coola mönstrade träningskläder som stärker kvinnor! För varför ska inte träning få vara glammigt? Vi säger bara go Anna!

Sep 15, 2017

När Karin Holmström var barn älskade hon att rita, skapa och måla. Men att satsa på det kreativa var aldrig något alternativ. Hon skulle ju plugga vidare och skaffa sig ett "riktigt jobb"! Man kan ju inte leva på att måla, eller? Hon pluggade på Handelshögskolan och landade på H&M som ekonom. Men när hennes pappa fick cancer och hastigt gick bort, skakades allt om. Hon plockade fram färg och målarduk och hittade tillbaka till sitt flow. Idag är Karin konstnär på heltid och kanske har du sett hennes tavlor pryda Malou von Sivers studio eller kanske på Carrousel du Louvre i Paris där hon ställt ut? Vi blir så inspirerade för Karin visar verkligen att det aldrig är för sent att våga följa sin dröm och vi är så glada att hon vill dela med sig!

Sep 8, 2017

Med 20 års erfarenhet från hotellbranschen i bagaget blev Satu Andersson direktör för ett flytande hotell när hon tog över som VD för Birka Cruises. Hon är en driven ledare och en äventyrare och nu gästar hon Sunshinepodden för att berätta om välgörenhetsprojektet och sommarens äventyr som tog henne och de andra medlemmarna i Team Rynkeby ändå från Trelleborg till Paris, på cykel! Om en extrem utmaning med vaselinsmorda rumpor, magvirus och mycket jävlaranamma! Satu delar också några av sina bästa tips för bra ledarskap och spräcker fördomar om hur det är att åka på kryssning.

Sep 1, 2017

I veckans avsnitt pratar vi om FLOW. Om dagar när spillt kaffe inte rör dig i ryggen för att allt bara klickar som det ska! Vi delar storyn om hur Stora Peppboken kom till och några av våra bästa tips från boken på hur du får mer power och pepp i livet. Som hur du gör för att bara våga köra! För har du tänkt på att det ibland bara behövs några sekunder av mod för att du ska nå dit du vill? Vi pratar dream team och om att omge sig med bra sparringpartners och så kommer några gamla pinsamma stories upp på tal..

 

Aug 25, 2017

Kristina Lindhe är den drivna entreprenören och grundaren av Lexington som gjort succé med sin New England-stil världen runt! Men vad är receptet bakom framgången? En kreativ uppväxt, en genuin känsla för stil och en förmåga att alltid tänka riktigt stort, det är några av ledtrådarna. Kristina berättar om hur det gick till när hon övergav karriären som lärare för sina entreprenörsdrömmar och vi pratar kvinnligt företagande och inspirationskällor. Eftersom Kristina älskar dukning så mycket att hon skrivit en bok om det, passar vi också på att få hennes bästa dukningstips! Tune in :)

Aug 18, 2017

Suger du ut det sista ur sommaren och semestern eller är du tillbaka på jobbet? I veckans avsnitt pratar vi om att vara back in business efter ledigheten med allt vad det innebär. Om sommarförväntningarna som införlivades och det som inte riktigt blev som väntat. Om att ge sig på nya rutiner, göra moodboards och våga prova nya grejer. Det är viktigt att vara snäll mot sig själv i nystartstider. Att inte gå ut fört hårt. Vi delar några av våra bästa tips för en snällare start! Marie delar också med sig av en rejäl tabbe och Carina berättar om hur hon som tonåring upptäckte sina projektledaregenskaper i en oanad situation.

Aug 11, 2017

Sofie Gunolf minns fortfarande doften från Indiskas första butik där hon hjälpte sin morfar på golvet. Hon visste tidigt att hon ville jobba i familjeföretaget och 19 år gammal startade hon upp sin egen Indiskabutik i Visby. Sen kom drömjobbet som inköpare och många år senare blev hon Indiskas VD. Idag har hon klivit av och startat sitt eget varumärke där hållbarhet är i fokus och varje produkt har sin egen historia. Men det krävdes en rejäl kris och en solstol på Mallorca för att märket Soulosofie skulle komma till. Hör Sofies story och få hennes bästa inredningstips i veckans avsnitt av Sommar i Sunshinepodden!

Aug 4, 2017

När Karl Dyall kom till Sverige från Barbados som barn kunde han knappt ett ord svenska, men han kunde dansa och han kunde springa. Idrottande blev hans identitet, för en snabb kille ville alla ha i sitt lag. Idag är Karl dansare, musikalartist, koreograf, crossfitmästare och veckans gäst i Sommar med Sunshinepodden! Vi får höra hans story, från piskrappen i skolan på Barbados till musikalscenen i Sverige och diskbråcket som satte honom i rullstol. Självklart får vi också Karls bästa träningstips, en sådan chans kan vi ju inte missa när vi har en atlet i studion!

Jul 28, 2017

Du har säkert sett honom baka bröd i Nyhetsmorgon, bedöma deltagarna i Dessertmästarna och om du följer honom i sociala medier har du garanterat hängt med honom när han lagar mat hemma i sitt kök. Sébastien Boudet är surdegsbagaren som talar brödets universella språk och som bakar bröd för att förena människor! Han brinner för bra råvaror och hållbarhet och vill att vi ska ta oss tid till att äta bra mat. Från Frankrike till USA och vidare till Sverige. Hör Sébastiens story och få hans bästa tips på hur du kommer igång med din egen surdeg!

Jul 21, 2017

Allting ändrades när alkoholen tog greppet om hennes pappa. Olivia Trygg växte upp på Djursholm i en, vad hon trodde var, perfekt familj. Hennes föräldrar var framgångsrika, de reste på loven och Olivias pappa som alltid hade spännande upptåg på gång var hennes stora idol. Tills allting förändrades. I veckans avsnitt delar Olivia, grundaren av den ideella organisationen Trygga Barnen, sin starka story om hur hon som barn växte upp med en alkoholiserad pappa. En pappa som försvann längre och längre bort och tvingade familjen att ställa ett ultimatum - oss eller alkoholen.

Jul 14, 2017

Svarar du på sms när du är på middag? Kollar mailen när du sitter i möte och hittar dig själv skrollande i sociala medier när du egentligen skulle göra något annat? I veckans avsnitt av Sommar i Sunshinepodden pratar vi digital stress med KBT terapeuten och coachen Petra Ervanius. Hon lämnade både bokbranschen och drömjobbet i London för att skola om sig och hjälpa människor att hjälpa sig själva. Idag hjälper hon oss ta reda på hur du gör en digital detox och hur du vet om du behöver en!

1 2 3 Next »