Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: January, 2018
Jan 28, 2018

I veckans avsnitt träffar vi illusionisten, mentalisten och serieförfattaren Henrik som nu är aktuell med en bok om social kompetens och fingertoppskänsla. Lyckoforskningen har klarlagt att det enda riktigt nödvändiga kravet för genuin lycka är att vi har några nära relationer med andra människor. Dock ser man att vi har börjat tappa vår sociala kompetens, empatiska förmåga och utvecklar färre djupa relationer. Vad beror det på? För samtidigt känner vi alla att vi kommunicerar allt mer, är ständigt är nåbara och splittrade i vår uppmärksamhet. Så vad ska vi göra? Hur hittar vi tillbaka till det genuina mötet och att dela känslor med andra människor. Hur skulle vi kunna bli mer lyckliga? Det kan Henrik berätta mer om i dagens avsnitt! Och följ med bakom kulisserna och hör hur en mentalist jobbar. Hur skapar han sina illusioner?

Jan 21, 2018

Maria är en prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör och aktuell med boken Hälsorevolutionen - vägen till en antiinflammatorisk livsstil. För Maria började revolutionen när hon redan vid 52 års ålder började känna sig trött, gammal och sliten. Driven av sin enorma nyfikenhet påbörjade hon en upptäcksfärd, en fyra år lång resa mot sin nya antiinflammatoriska livsstil. Hon agerade hälso-detektiv och grävde efter kunskap, träffade gurus, forskare, och experter i världens alla hörn allt från Indien och USA till den den brittiska landsbygden. Till en början fann hon många svar i kosten och träningen, men det visade sig snabbt att det antiinflammatoriska livet handlar om så mycket mer än så. Veckans avsnitt är en riktig ögonöppnare! Forskningen har visat att inflammationer får oss att åldras i förtid, ökar risken för vår tids farligaste folksjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom, cancer och demens för att inte tala om hur det får oss att må i vår vardag. I Marias livsberättelse som är full av råd men helt utan pekpinnar och förbud hittar du många av svaren på hur du kan leva mer hälsosamt!

Jan 14, 2018

I veckans avsnitt av Sunshinepodden befinner vi oss i solen, i paradiset hos Ida Trygg Andersson på hennes Kinondo Kwetu, hotellet hon driver tillsammans med sin man och familj i Kenya sedan 2004. Känslan hon vill få till, och som verkligen känns, kallar hon för "Barefoot luxury feeling” och vi undrar hur hon får till detta underbara? Det berättar hon om i veckans avsnitt och självklart även det kom sig, och hur resan var att gå från Sverige till att bli hotellägare i Kenya. Hur är det att uppfostra sina barn i en helt ny kultur? Och hur vågar man ta steget? Numera driver hon inte bara hotell, utan fungerar som en stöttepelare för hela byn och driver en vårdklinik. Hur får hon ihop det? Veckans avsnitt väcker så mycket nyfikenhet!

Jan 7, 2018

Hon är retoriker, författare, föreläsare, årets kvinnliga talare 2016 och hon gästar Sunshinepodden för andra gånger. I veckans avsnitt delar hon med sig av de bästa tipsen från sin senaste bok “Vi måste prata: lätta lösningar på svåra samtal”. Elaine lär oss att göra slut på ett snyggare sätt, att ge feedback och hur du ska bli lite bättre på att skryta. Hör vad som ligger på topp 10 över samtal vi människor tycker är läskigast att hantera. Svaret är kanske inte riktigt som ni trott?

Elaine är även en driven samhällspåverkare och med engagemang som Treskablinoll och #intesåkonstigt ser hon verkligen till att göra skillnad i den fråga hon brinner för mest - barnen. Det är inte för inte Elaine gästar Sunshinepodden, hon är verkligen en person som inspirerar, berör men framförallt har sagt och gjort!

1