Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: May, 2018
May 26, 2018

Det är mors dag och vi kör ett extra powerful avsnitt med superentreprenören Therese Albrechtson! Hon har vunnit pris som Europas bästa unga entreprenör, föreläser och är aktuell med boken ‘Dålig mamma… eller superkvinna?’ som handlar om kvinnors föräldraskap och karriär. Mamma som en hemmafru och karriär som en affärsman - hur får vi ihop det? Vi får höra om de ärliga intervjuerna med framgångsrika kvinnor som Annie Lööf, Camilla Läckberg och Jessica Almenäs - kvinnor som alla har fått utstå hård kritik från andra kvinnor för att de väljer att satsa på båda. Tillsammans med Therese tvättar vi bort det dåliga samvetet, skulden och skammen och ser till att vi kvinnor börjar peppa varandra ordentligt! Tune in för alla tips och råd på hur du kombinerar karriär, föräldraskap och allt annat du vill göra i livet. Plus ett bonusreportage från Vårruset 2018 där vi var på plats och peppade alla 16 000 tjejer som sprang!

May 19, 2018

Den här veckan är vi hemma hos Åsa Ingrosso, i hennes smakfullt inredda hem på Mallorca. Hon är en av de som uppfyllt drömmen om att ta jobbet till solen och driver idag de hyllade restaurangerna La Perla tillsammans med sin man Emilio Ingrosso. Inte nog med det, hon är även en väl anlitad inredare och när vi får höra om hennes bakgrund skulle vi närmast vilja beskriva henne som ett kreativt geni och multientreprenör. Ni får höra om när kungen och drottningen spanade in hennes egentillverkade keramik och lyckades bli hovleverantör! Dessutom hur hon och maken Emilio träffades tack vare en affärsidé om ett eget skomärke. Ni får såklart svar på frågan på allas läppar - hur är det att jobba med sin man? Det märks tydligt att hon gör allt med passion, och det har sina baksidor, att man riskerar att bränna ut sig. Det drabbade Åsa, och hon berättar om hur hon tog sig tillbaka och framåt! Vi inspireras av henne ständiga tro på att saker och ting löser sig! Slutligen får ni även alla hennes bästa Mallorca-tips!

May 12, 2018
Vi träffar en av Sveriges första och numera mest eftertraktade personliga tränare, David Seisay eller D-flex som han även kallas. När han inte tränar våra största filmstjärnor håller han i bootcamps och mammaträning för kvinnor. Vi får självklart de bästa tipsen för att komma igång och hålla formen - kosten, träningen och inställningen! Vi får också ta del av hur det var att växa upp i ett segregerat New York med en svensk mamma och en pappa från Sierra Leone och depressionen som drabbar en ung kille när fotbollskarriär går åt skogen. Med facit i hand gick det ju bra ändå för i Sverige lockade en helt annan karriär, som rappare med duon Rob'n'Raz. Kanske har du hört honom i 90-talshits som Take a ride eller In command? Hör om musik- och modellkarriären, hur det är att träna Mikael Persbrandt, vilken som är den bästa konditionsformen och mycket mer.
May 5, 2018
Vi träffar Ulrika Holm, entreprenör och grundare av hälsokedjan Blueberry Lifestyle. Året var 2006 och Ulrika hade kommit tillbaka från sina 12 år i London. Hon tar sina sparpengar och öppnar första Blueberry-butiken på en bakgata på Östermalm i Stockholm. 12 år senare, hälsa är mer hett än någonsin och Blueberry är den hälsosamma snabbmaten vi alla känner igen och tycker så mycket om. Smoothies, avocado-mackor, wraps och raw food treats - mums! Det inte för inte som Ulrika för någon vecka sedan kammar hem guld i SM i smoothies! I veckans avsnitt bråkar Carina & Marie om sista droppen av den otroligt goda vinnar-smoothien som innehåller alla näringsämnen du behöver och hälsosamma bakterier för din maghälsa. Vi får höra om den spännande entreprenörsresan och framgångarna men också om ett liv som ställs på ända när sjukdomen drabbar henne precis när hon skulle vara som lyckligast med sin första nyfödda dotter. En story om att vara svag och stark samtidigt, kämpa för att bli frisk, ta sig vidare och acceptera. Låt oss höra om hennes hälsofilosofi, hur man blir en näringsjägare, maten som fungerar i vardagen och så Marie, som har lyckats få sina barn att längta efter quinoan! 
1