Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: September, 2018
Sep 29, 2018

Digitaliseringen går i en rasande fart och ibland känns det omöjligt att hänga med och förstå allt som händer.  Därför är det tur att det finns sexperter som Judith Wolst som ger oss svaren på en massa spännande frågor! Hur påverkade blir vi egentligen av tekniken? Hur kommer framtiden se ut och vad är det viktigaste att tänka på för att inte drabbas av digital panik? Digital Panik är för övrigt namnet på hennes nyutgivna bok som vi självklart pratar mer om i dagens avsnitt. Vi får enkla knep för att undvika onödig stress kopplat till tekniken, tar del av Judiths bästa apptips och pratar om varför vi blir allt mer sugna på ”back-to-basic”. 

Sep 22, 2018

Äventyrsfeber i Sunshinepodden! I en fjällstuga påväg upp för Ramundberget sitter vi tillsammans med Sveriges största äventyrerska Renata Chlumska! Nu börjar förberedelserna inför vår stora expedition upp för Kilimanjaro och Renata ger oss massa tips och råd inför resan och berättar om de många utmaningar hon har tagit sig an genom åren, dessutom hör vi om hennes spännande rymdresa som väntar! Vi pratar om vikten av förberedelser, att inte underskatta situationer och framför allt - du ska ha roligt på vägen! Oavsett om din nästa utmaning är en bergsklättring eller kanske ett viktigt möte på jobbet kommer här ett avsnitt laddat med pepp och prepp för att du ska klara av det på bästa sätt och få en rejäl dos av äventyrslängtan du med! 

 

Sep 15, 2018

Är du nyfiken på hemligheten bakom hållbar förändring? Och hur gör du för att lyckas med din personliga utveckling för att maxa din potential? Thomas Lundqvist ger oss svaren på detta och mycket mer i dagens avsnitt som är laddat med konkreta tips och vägledning! Han är succéförfattaren och föreläsaren, expert på ledarskap och förändring med många års erfarenhet som ledare, bland annat som VD för Junibacken i ryggsäcken. Med Thomas i spetsen grottar vi ner oss i massa spännande kunskap! Vi vänder och vrider på begreppen utveckling och förändring, pratar framgång och psykisk hälsa och vad är egentligen en Mindplatter?

Sep 8, 2018

Hon är en av våra roligaste komiker och nu mera även författare aktuell med boken ”Såna som du ska inte vara här” - en personlig berättelse om Marika Carlssons liv från att hon hittades som spädbarn i ett dike i Etiopien, till en uppväxt i Pingstkyrkans värld i Lund med en skolgång kantad av mobbning på grund av hennes hudfärg och att senare komma ut som lesbisk efter att ha förnekad sin sexualitet i 20 år. De händelser och erfarenheter som format henne till den hon är idag använder Marika som stand-up-material och två gånger har hon utsets till "Årets kvinnliga komiker". Idag hör vi inte bara hennes starka story, dessutom får du massa bra tips på hur du blir en bättre talare och hur du med lite mod kan omvandla rädsla till styrka!

Sep 1, 2018

Länge leve intraprenören! Hur kommer det sig att intraprenören - en person som driver utveckling och förändring och brinner för innovation, inte får den uppmärksamhet som entreprenören så ofta får? I dagens avsnitt av Sunshinepodden diskuterar vi ämnet med fantastiska Anne Årneby! Redan som tvååring styrde hon upp på lekskolan och enda sedan dess har hon gått i bräschen för en rad stora förändringsarbeten. Hon har genom åren har hon haft flera ledande roller inom kommunikation och marknadsföring och idag är hon VD och koncernchef för Nordic Morning Group. Hur skapar vi möjligheter till förändring? Varför är det så viktigt att ha kul på jobbet och vilka är Annes bästa nätverkstips? Allt detta och mycket mer får du i veckans avsnitt! 

1