Info

Sunshinepodden med Marie & Carina

Välkommen till Sunshinepodden där du möter människor som drömt och gjort! Här får du stories från kända och okända människor som peppar och inspirera dig att leva det liv du vill leva och förverkliga dina drömmar! Sunshinepodden leds av Carina och Marie som driver Sveriges största inspirationsnätverk - 4good!
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
Sunshinepodden med Marie & Carina
2022
March
February
January


2021
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2020
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2019
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2018
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2017
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2016
December
November
October
September
August
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: December, 2018
Dec 30, 2018

Balans, långsiktighet och livets goda - det tänker vi satsa på 2019! I årets sista avsnitt möter Sunshinepodden Sabina Dufberg, en av Sveriges främsta träningscoacher och Charlotta Flinkenberg, prisbelönad chefredaktör och journalist. Tillsammans är de författare till den gemensamma boken Ditt livs form, guiden för dig som vill få en hälsosam livstil - inifrån och ut! Lär dig om framgångsfaktorerna bakom 80/20 metoden och hör Sabina och Charlotta berätta om sin syn på hållbar hälsa. Gör 2019 till ditt POWER-ÅR och kickstarta året med en ny, positivt inställning till kost, träning och inte minst - njutning!

Dec 23, 2018

I veckans avsnitt pratar vi om relationer, ensamhet, skilsmässor och tonårsbarn med relationsexperten och psykologen Anna Bennich Karlstedt! Vi känner henne från bland annat TV4, radio, Breaking News och inte minst från hennes två utgivna böcker! Nu gästar hon Sunshinepodden och delar med sig av sina bästa tips och råd! Hur hanterar vi ensamhet och måste vi vara duktiga på att vara ensamma? Vilka knep finns det för att lösa det svåra relationspusslet och vad kan vi göra för att sprida mer gemenskap och öppenhet runt omkring oss? Svar på detta och mycket mer får du i dagens avsnitt!

Dec 16, 2018

Vi träffar eldsjälen Joanna Eliasson! Hon kände en stark längtan att få göra skillnad på riktigt, en längtan som drev henne till de kaotiska slumområdena i Ugandas huvudstad Kampala. Idag, sex år senare, driver hon STEPS, ett projekt som stöttar utsatta och fattiga barn i Uganda för att ge dem möjligheten till en bättre framtid. I veckans avsnitt hör vi hela storyn om när Joanna tog beslutet att lämna den trygga tillvaron hemma i Sverige för att kastas in i en vardag kantad av kriminalitet och misär långt bort i ett främmande land. Samtidigt möttes Joanna av enormt mycket kärlek, värme och generositet. In och lyssna och ta del av en otroligt spännande vardag där kulturkrockar, livsglädje och kampen för barns rättigheter pågår - dessutom pratar vi om lyckan som kommer av att göra skillnad, psykisk ohälsa och så hoppas vi såklart att du vill vara med och stötta STEPS! Gå in på hemsidan stepsforward.se och läs mer om hur du kan förändra framtiden för ett utsatt barn! 

Dec 9, 2018

Möt en av våra mest folkkära programledare - Agneta Sjödin! Hon är dessutom författare och högaktuell med nya boken Drömdagboken! Agneta skriver från hjärtat och hämtar mycket inspiration från sitt eget liv och i veckans avsnitt avslöjar hon idén bakom feelgood-romanen. Lyssna och ta reda på varför du kan börja skriva en drömdagbok du med och djupdyk tillsammans med oss i samtal om livets upp- och nergångar, om självutveckling och om vikten av att fylla på med positiv energi. Självklart är vi också nyfikna på Agnetas tankar kring författarskapet och hur hon hittar motivation och lust till att skriva. Mer författarsnack blir det när Marie möter veckans nätverksmedlem Christina Larsson! Hon är deckarförfattaren som nu förverkligar drömmen att ge ut en barnbok. Dessutom driver hon restaurang, en designbutik, anordnar skrivarkurser i Spanien och mer därtill! Hör hennes tips till mer energi och kreativitet och bli inspirerad av Christinas engagemang och fantastiska DRIV! 

Dec 2, 2018

Vi känner alla igen henne från reklamskyltar, tv-inslag och såklart matkassarna hemma i köket - men hur blev egentligen Carolina Gebäck Linas Matkasse med hela svenska folket? Möt en av grundarna till Sveriges mest sålda matkasse. Hennes resa startade hemma i en liten tvåa utan köksfläkt - idag driver hon tillsammans med sin bror ett miljardföretag! Lina är det levande beviset på att du själv kan skapa ditt drömjobb, ändå var hon till en början skeptiskt när brorsan Niklas kom med idén för 10 år sedan. Då packade han kassarna själv medan Lina pluggade till sjuksköterska. Menyerna provlagade hon på helger och nätter - nu levererar Linas Matkasse miljontals kassar till hela landet och vi är såklart SÅ nyfikna på hemligheterna bakom framgången!

Dessutom möter vi veckans nätverkare Jannica Grönkvist! Hon är superentreprenören som driver sitt eget rekryteringsbolag inom resebranchen! Hon ville ha mer frihet och flexibilitet och bestämde sig för att själv skapa sig drömyrket med förutsättningar som passade det liv hon ville ha.  Ett mål var att kunna jobba på distans under vinterhalvåret, en dröm hon har förverkligat och snart är det återigen dags att packa resväskan för en lång worcation! Hör Jannicas entreprenörsresa, få bästa tipsen till dig som är i början av karriären och mycket mer! 

1